UI/UX met OutSystems

 In event

Bij ADA ICT wisselen we kennis uit door studieavonden te organiseren, presentaties aan elkaar te geven en Lean Coffees te houden. Omdat ADA ICT de nodige OutSystems expertise in huis heeft, willen we deze kennis ook met de buitenwereld delen. Daarnaast willen we, doordat we op regelmatige basis bij elkaar komen, ook van anderen leren.

Bij een Lean Coffee bespreken we onderwerpen (via voting) die we zelf aandragen en gerelateerd zijn aan het thema. Hiervoor nemen we 5 minuten per onderwerp en als de meerderheid verder op een onderwerp wil doorgaan (via duimpje naar boven), plakken we daar nog 5 minuten aan vast.

Datum volgende Lean Coffee: 30/6/2021

Onderwerp: OutSystems UI/UX met OutSystems

>>> INSCHRIJVEN <<<

Een optimale UX is onderscheidend Het creëren van een optimale UI en UX is de sleutel tot het succes van een (nieuwe) app. Ze zijn beiden cruciaal voor een product en werken nauw samen. Terwijl de UX-designer de werking en gebruiksvriendelijkheid van de app uitwerkt, werkt de UI-designer aan hoe al deze elementen er grafisch uit zullen zien. Constante communicatie en samenwerking tussen UI- en UX-designers en developers helpen ervoor te zorgen dat de gebruikersinterface er zo goed mogelijk uitziet en tegelijkertijd efficiënt en intuïtief werkt. Zijn schermen logisch ingedeeld? Staan knoppen waar de gebruiker ze zou verwachten? Denk ook aan menu's, navigatie en het uitvoeren van acties. App developers hebben als doel de inrichting van de app en alle bijbehorende schermen zo overzichtelijk mogelijk te maken. Een ontwerp mag er nog zo mooi uitzien, wanneer de functionaliteit er niet is of de performance onvoldoende is zal dit helemaal verloren gaan. En ook andersom. Hoe heeft het OutSystems hier in het verleden functionaliteit geboden, hoe is dat nu en hoe zal dat in de toekomst zijn. Neem deel aan de Lean Coffee en je krijgt antwoord op deze vragen, maar ook op het gebied van architectuur, teamsamenstelling, tools en resources en de nodige tips & tricks.

Wij voeren deze Lean Coffee in samenwerking met OutSystems uit. Dinis Carvalho – Lead Software Engineer bij OutSystems- zal de presentatie verzorgen en bevat de volgende onderwerpen:

Het verhaal achter Silk UI en OutSystems UI (20 min.)

 • Hoe is dit binnen het OutSystems Platform geëvolueerd?
 • Enkele voorbeelden van de lastige besluiten die genomen moesten worden

Hoe ziet OutSystems de toekomst van frontend development (5 min.)

Het optimaliseren van de development workflow (5 min.)

 • Team samenstelling en practises

i. UX, UI, Frontend, Full stack

ii. Veel gemaakte fouten

 • Frontend architecture

i. Tier gebaseerd design systeem

ii. Design system governance

 • Tools en resources

i. Design – UI Kit

ii. Development – OutSystems UI, Live Style Guide, Cheat sheet

Daarnaast zal Dinis enige Tips & Tricks delen, de presentatie zal ongeveer 50 minuten duren, waarna we doorgaan naar het interactieve gedeelte: de Lean Coffee.

>>> INSCHRIJVEN <<<

Agenda:

 • 18.25 Verzamelen
 • 18.30 Opening
 • 18.35 Presentatie: OutSystems UI/UX Dinis Carvalho
 • 19.25 korte pauze
 • 19.30 Lean Coffee
 • 20.05 Presenteren van take-aways van de Lean Coffees
 • 20.15 Afsluiting

Deze Lean Coffee is opnieuw een online event, volgens beproefd recept, dus geen reistijd.

De presentatie wordt in het Engels gedaan. Iedereen die met OutSystems of software ontwikkeling in z'n algemeenheid bezig is, is van harte welkom. Dus: ontwikkelaars, testers, business analisten, architecten, designers etc.

Aanmelden kan via: https://www.ada-ict.nl/aanmelden-kennisuitwisseling/ of direct via >>> INSCHRIJVEN <<<

Je kunt je ook aansluiten bij de ADA OutSystems Meetup-groep: https://www.meetup.com/nl-NL/OutSystems-Lean-Coffee-kennisdeling-Meetup-groep/

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Theory U – handvatten voor persoonlijke, team- en organisatie ontwikkelingMeetup: Inzicht in een growth en fixed mindset en onderzoek naar jouw agile mindset