WAT IS OUTSYSTEMS?

Outsystems is een modern application platform waarmee razendsnel responsive applicaties kunnen worden gemaakt die eenvoudig integreren met bestaande systemen.

Wat wil dit nu allemaal zeggen?

Low-code

Het OutSystems platform is gebaseerd op low-code. Dat wil zeggen dat je weinig programmeerkennis nodig hebt om zelf een applicatie te kunnen bouwen. Dit geldt zeker voor  het ontwikkelen van een standaard applicatie.  Met maar een paar kliks heb je snel een scherm in elkaar gezet. Maar de meeste applicaties zijn niet standaard. OutSystems biedt professionals een makkelijke manier om visueel snel applicaties op te leveren. Door deze opzet is het makkelijk voor developer en business om samen snel te schakelen en zo te komen tot een goed eindresultaat. Op de pagina ‘Wat is low-code?’ wordt hier dieper op ingegaan. Mocht je daarna nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Korte ontwikkeltijd

Eén van de grootste speerpunten van OutSystems is de zeer korte ontwikkeltijd. Door het visueel programmeren kun je als developer in zeer korte tijd een functionerende applicatie op het scherm toveren. Onlangs hebben we bij ADA een .NET applicatie omgebouwd in OutSystems. Eerder hadden zeven programmeurs zeven maanden de tijd nodig om deze applicatie te maken. Twee OutSystems developers hebben deze applicatie in anderhalve maand gerealiseerd!

comp_beautiful-user-experiences

Responsiveness

In een tijd waarbij smartphone, tablet en andere mobiele apparaten een steeds belangrijkere rol spelen is het belangrijk dat een (web)applicatie volledig is geïntegreerd in al deze media. Een applicatie dient op deze verschillende media goed gerepresenteerd te worden. Outsystems biedt standaard designs aan die volledig responsive zijn. Een applicatie responsive maken is nog nooit zo makkelijk geweest! Daarnaast kun je er voor kiezen om eigen mobiele apps te maken voor Android of iOS. Vanaf Outsystems 10 is het nu ook mogelijk om eenvoudig native apps te ontwikkelen.

Integratie met bestaande systemen

OutSystems houdt rekening met bestaande situaties waarbij systemen volledig zijn geïntegreerd in bedrijfsomgevingen. Natuurlijk is het niet makkelijk om direct over te stappen op een nieuw product. Daarom is het platform zo gebouwd dat het flexibel is te integreren binnen bestaande omgevingen. OutSystems kan bijvoorbeeld als frontend worden gebruikt om zo te communiceren met bestaande backend systemen. Zo wordt het makkelijk om te vernieuwen zonder dat onderliggende bestaande systemen omgevormd dienen te worden. OutSystems biedt daarnaast koppelingen aan met veelgebruikte programma’s en systemen als SAP en Active Directory.

Security en foutgevoeligheid

OutSystems beschikt over ingebouwde security. In een tijd waarbij hackers op de loer liggen om mogelijke ingangen te spotten is security zeer belangrijk. Veel developers willen graag creatief goed functionerende applicaties opleveren. In al hun enthousiasme vergeten zij soms ook over veiligheid na te denken. Doordat binnen OutSystems security volledig is geïntegreerd wordt voorkomen dat er mogelijke lekken ontstaan. Natuurlijk dient er nog steeds nagedacht te worden over security. Maar door deze integratie worden de eerste risico’s vermeden.

Door het ontwikkelen met OutSystems wordt daarnaast code opgeleverd die vrij is van fouten. Eén van de mogelijke ingangen voor hackers zijn ontwikkelfouten die makkelijk op straat (of google) komt te liggen. Het platform dwingt de ontwikkelaar om code te generen zonder fouten. Met foute code is het gewoonweg niet mogelijk om de code te publiceren.

security-2
full-stack-development

Builders

Deze visuele toolsets zijn geoptimaliseerd voor bepaalde aspecten van de ontwikkelingscyclus en voor het werken in teamverband. Alle builder-componenten integreren met eigen ontwikkelde componenten en code gemaakt in Service Studio.

  • Workflow Builder maakt het mogelijk om complexe bedrijfsprocessen visueel in kaart te brengen en geautomatiseerd op workflow gebaseerde applicaties te creëren.
  • Experience Builder stelt ontwikkelaars in staat om snel een prototype te maken van mobiele applicaties die gebruik maken van gemeenschappelijke patronen en flows en deze om te zetten in productieklare applicaties.
  • Integratie Builder vermindert de complexiteit van het uitbreiden van de bestaande systemen waarvan bedrijven afhankelijk zijn, zoals SAP en Salesforce, en zorgt ervoor dat integraties snel en eenvoudig te implementeren zijn, terwijl ze ook veilig en schaalbaar zijn.

Met de AI Assist wordt ontwikkeling geautomatiseerd, begeleid en gevalideerd gedurende de hele levenscyclus van de applicatie.

Zie PDF-document voor een beschrijving van meer features.

Meer weten over technical debt? Kijk dan verder op de pagina hoe het OutSystems Platform voorziet in een oplossing voor Technical debt.

Bouw snel Web Applicaties met de OutSystems Free Edition

Deze button opent een nieuwe tab en navigeert naar de OutSystems-site

Als je met de Free Edition aan de slag gaat, bekijk dan vooraf onderstaande video!

Deze Rapid Application Development omgeving wordt door Gartner en Forrester geprezen en geroemd als leader en visionary op dit gebied.

Forrester:

In the first-ever Forrester Wave™ report specific to low-code development, OutSystems is named a Low-Code Leader. Forrester defines low-code platforms as: “Platforms that enable rapid delivery of business applications with a minimum of hand coding and minimal investment in setup, training and deployment.”

Gartner:

Gartner has named OutSystems a visionary with highest ability to execute in two Magic Quadrants. In the 2016 Gartner Magic Quadrant for mobile application development (MADP) and the application platform as a service (aPaaS).

Meer weten?

Snel een antwoord op maat? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer u graag over onze OutSystems activiteiten.

Neem contact op

Ronald Barrow
Managing partner
ronald.barrow@ada-ict.nl
+31 6 21 80 10 45

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search