Blogs Rob van Kerkwijk

Blogs

Hoe zorg je ervoor dat je als organisatie aantrekkelijk wordt voor talent? Niet alleen om ze aan te trekken, maar ook om ze langdurig aan boord te houden?

Agile is een iteratieve werkwijze voor software ontwikkeling met beschreven principes, waarden (vastgelegd in het Agile Manifesto), methoden, rollen, processen en tools.

Daarnaast is agile (in onderkast) een ingekapselde eigenschap die wordt gekenmerkt door duurzaamheid, veerkracht, snelheid, flexibel, afstemming en paraatheid. Het is een kerncompetentie en een bron voor concurrentievoordeel.

Multidisciplinaire teams willen hun expertise van de organisatie en de bedrijfsprocessen benutten en efficiënt Workflow-apps maken, zonder dat de IT-organisatie verder belast wordt, waardoor de backlog alleen maar verder oploopt.

Slim onderhoud vermindert het risico op een defect systeem, met een enorme impact, aanzienlijk. Onderhoud verlengt de levensduur van applicaties en aangezien software een bedrijfsmiddel is, zal elk verlengd jaar van een goed werkende applicatie gelijk staan aan pure winst en biedt dus investeringsruimte.

Theory U is verandermodel waarmee blijvende (cultuur)verandering tot stand wordt gebracht, mede door vernieuwende diepgaande aanpakken en het proces levert op innovatieve wijze inspiratie.

Technical debt is een metafoor waarbij problemen in de code of in het ontwerp gelijk wordt gesteld aan financiële schulden, doordat technische ontwerp- of ontwikkelingskeuzen zijn gemaakt voor  kortetermijnwinst met langetermijngevolgen.

De wereld is in een razend tempo aan het veranderen; business modellen, bedrijven en functies zijn aan  constante transformatie onderhevig. Deze ontwikkelingen verplichten organisaties te innoveren om  competitief te blijven en de concurrentiepositie te behouden of verbeteren.

Meer weten?

Snel een antwoord op maat? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer u graag over wat wij voor u kunnen betekenen.

Rob van Kerkwijk

Neem contact op

Rob van Kerkwijk
Agile Business Development
rob.van.kerkwijk@ada-ict.nl
+31 162 68 73 30

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search