18 juni geannuleerd

Op 6 juli gaan we de volgende Be Agile sessie houden. Details volgen binnenkort.

Hoe pleeg je een goede interventie bij een niet-functionerend team?

Je kunt je nu aanmelden voor het event Be Agile kennisuitwisseling. Als ADA wisselen we intern kennis uit door studieavonden te organiseren, door presentaties aan elkaar te geven en door Lean Coffees te houden. Omdat ADA de nodige Agile expertise in huis heeft, willen we deze kennis ook met de buitenwereld delen. Daarnaast willen we ook van de buitenwereld leren en hopen zo op regelmatige basis bij elkaar te komen om kennis uit te wisselen.

Op dinsdag 10 november zal een presentatie “Hoe pleeg je een goede interventie bij een niet-functionerend team?” gegeven worden door onze gastspreker Fred Batten, gevolgd door een Lean-Coffee (zie hieronder). De online sessie begint om 18.30. De link om online deel te nemen volgt later via Meetup.com.

De avond zal in het Nederlands gehouden worden. Iedereen die met Agile, Scrum, Kanban etc bezig is, is van harte welkom. Dus: Agile-coaches, ontwikkelaars, testers, business analisten, scrum masters, product owners, etc.

Inschrijvingen verlopen via MeetUp.com

Aanvullend

Lean Coffee *** Hoe pleeg je een goede interventie bij een niet-functionerend team ***

Thema: interventietechnieken en aanverwante zaken. Bij een Lean Coffee bespreken we onderwerpen (via voting) die we zelf aandragen en gerelateerd zijn aan het thema. Hiervoor nemen we 5 minuten per onderwerp en als de meerderheid verder op een onderwerp wil doorgaan (via duimpje naar boven), plakken we daar nog 5 minuten aan vast. Op internet staat dit meer in detail beschreven. Afhankelijk van de grootte van de groep zullen we dit in break-out sessies houden, waarbij Patricia, Frank en Gerben de sessies zullen faciliteren.

Presentatie "Hoe pleeg je een goede interventie bij een niet-functionerend team?"

“We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Na de start van een project wordt het projectteam gevormd en na verloop van tijd kom je tot de conclusie dat het best lekker loopt. Er worden goede resultaten geboekt en er wordt goed samengewerkt! Het omgekeerde hebben we ook allemaal meegemaakt en wellicht wel vaker dan het positieve scenario dat ik hiervoor schetste. Jaren geleden had ik geen idee waarom het ene team waarin ik meedraaide succesvol was en een ander team niet. Inmiddels, na de nodige jaren ervaring, heb ik de sleutel tot succes gevonden!

Aan de hand van mijn eigen ervaringen en de nodige modellen zal ik jullie meenemen in mijn visie op dit onderwerp. Een visie die heel praktisch is en door iedereen kan worden ingezet. Niet alleen bij ICT teams maar bij alle soorten teams, van klein tot groot.”

Presentator: Fred Batten

Fred heeft zijn ervaringen en kennis opgedaan als consultant en manager binnen ICT gerelateerde omgevingen. Inmiddels is Fred trainer en coach bij de Agile Scrum Group.

Programma:

18.25 Verzamelen
18.30 Opening
18.35 Presentatie “Hoe pleeg je een goede interventie bij een niet-functionerend team”? door Fred Batten
19.05 Lean Coffee, “interventietechnieken en gerelateerde zaken” gefaciliteerd door Frank Smeets, Patricia Messchaert en Gerben van Ophuizen
19.55 Presenteren van take-aways van de Lean Coffees
20.15 Afsluiting

ADA ICT, Europark 26, Oosterhout (N.Br)

Meer weten?

Wil je meer weten over deze avond? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer je graag over de agenda en andere praktische zaken.

Neem contact op

Gerben van Ophuizen
Agile coach
gerben.van.ophuizen@ada-ict.nl
+31 6 28 97 49 80

Start typing and press Enter to search