Be agile Meetup: nieuwe datum nog te bepalen

Op dit moment hebben we nog geen nieuwe datum gepland. Houd onze website en social media in de gaten voor het volgende event.

Je kunt lid worden op onze Meetup.com zodat je direct een update krijgt als we een sessie plannen.

De Meetups die wij organiseren:

Heb je nog suggesties voor een van deze Meetups of wil jezelf een keer iets presenteren? Stuur dan een berichtje naar rob.engler@ada-ict.nl (OutSystems) of gerben.van.ophuizen@ada-ict.nl (Be agile).

Download hier de presentaties die gehouden zijn.

Lean Coffee – Testen 2.0 – Quality Engineering in DevOps

Wie is verantwoordelijk voor DevOps kwaliteitsactiviteiten en hoe werkt dat in de praktijk?

Deze online Lean Coffee wordt in samenwerking met Eveline Moolenaars van Sogeti verzorgd. Eveline Moolenaars is een Agile Quality Coach en Quality Engineer. Met haar twintig jaar test- en QA-ervaring helpt ze testers, teams en management om kwaliteitsaspecten toe te passen/te verhogen bij digitale transities.

Ze heeft een bijdrage gegeven aan het boek ‘Quality for DevOps Teams’ en ontwikkelde ook een van de bijbehorende certificerings- en trainingsmodules. Als Agile Quality Coach en Quality Engineer geeft ze een presentatie over: Testen 2.0 – Quality Engineering in DevOps.

Binnen het DevOps gedachtegoed is en blijft testen een belangrijk onderdeel van systeemontwikkeling: activiteiten die informatie geven over kwaliteit en risico’s. De vraag is dan: is het gewoon een stapje in het ontwikkeltraject? Zo van, “test klaar, geen bevindingen, vink, klaar en verder”? Wat als we het nu niet alleen maar hebben over testen, maar over ‘samen kwaliteit inbouwen’?

Net als dat DevOps gaat over samen verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van een product, gaat Quality Engineering (QE) over hoe je dat nou heel praktisch doet. En ja, daar is testen een onderdeel van, maar niet als enige. In deze meetup zal ik ingaan op QE en een aantal voorbeelden geven uit mijn praktijk.

Datum:Woensdag 31 mei 2023
Tijd:18:30 -20:15 uur
Locatie:Online
Eveline Molenaar

Eveline Moolenaars

Inschrijvingen verlopen via MeetUp.com

Aanvullend

Over de avond

We streven er naar om Meetups op locatie te doen, maar dat lukt helaas niet altijd. Heb je een leuk thema / onderwep voor een volgende Meetup, laat het ons dan weten (contactgegevens staan onderaan de pagina).

Programma:

18.25Verzamelen
18.30Start (presentatie / lean coffee)
20.15Afsluiting

ADA ICT, Europark 26, Oosterhout (N.Br)

Meer weten?

Wil je meer weten over deze avond? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer je graag over de agenda en andere praktische zaken.

Gerben van Ophuizen

Neem contact op

Gerben van Ophuizen
Agile coach
gerben.van.ophuizen@ada-ict.nl
+31 6 28 97 49 80

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search