Be agile Meetup: na de zomervakantie weer

Op 23 juni hebben we onze laatste Meetup voor de zomervakantie gehouden. Na de zomervakantie gaan we een nieuwe meetup inplannen.

Inschrijven kan sowieso via Meetup.com zodat je ook direct een update krijgt als we een sessie plannen.

De Meetups die wij organiseren:

Heb je nog suggesties voor een van deze Meetups of wil jezelf een keer iets presenteren? Stuur dan een berichtje naar rob.engler@ada-ict.nl (OutSystems) of gerben.van.ophuizen@ada-ict.nl (Be agile).

#blijfgezond #samentegencorona

Download hier de presentaties die gehouden zijn.

Online training: Bewust leren luisteren?

Theory U – handvatten voor persoonlijke, team- en organisatie ontwikkeling

Je kunt je nu aanmelden voor het event ‘Hoe kan je gedragsverandering realiseren’ kennisuitwisseling. Als ADA wisselen we intern kennis uit door studieavonden te organiseren, door presentaties aan elkaar te geven en door Lean Coffees te houden. Omdat ADA de nodige Agile expertise in huis heeft, willen we deze kennis ook met de buitenwereld delen. Daarnaast willen we ook van de buitenwereld leren en hopen zo op regelmatige basis bij elkaar te komen om kennis uit te wisselen.

Op woensdag 24 juni zal onze gastspreekster Barbara Stam in gaan op “Theory U – handvatten voor persoonlijke, team- en organisatie ontwikkeling”, centraal staat hier bewust luisteren. De online sessie/training begint om 18.30.

De avond zal in het Nederlands gehouden worden. Iedereen die dit onderwerp interessant vindt en haar of zijn ervaringen wil delen en/of vragen heeft, is van harte welkom. Ben je actief in agile (Scrum, Kanban, Verandering) in de rol als Agile coach, Product Owner of Scrum Master dan is deze avond van harte aan te bevelen.

Inschrijvingen verlopen via MeetUp.com

Aanvullend

Theory U – handvatten voor persoonlijke, team- en organisatie ontwikkeling

“Groei en ontwikkeling op welk vlak ook, begint met het creëren van verbinding. Verbinding met jezelf, verbinding met de ander, verbinding met een vraagstuk.

Otto Scharmer, de grondlegger van Theorie U, legt met zijn model uit dat groei en ontwikkeling stagneren als er een gebrek aan verbinding is met wat er werkelijk speelt. We vallen dan terug in onze oude denk- en handelswijzen en maken geen gebruik van het potentieel en de wijsheid die er al is. Scharmer stelt vast dat in de dagelijkse interactie de meeste fouten worden gemaakt door een luistertekort. Terwijl echt luisteren je juist in contact brengt met de mogelijkheden in een situatie.
In deze sessie ga je aan de slag om meer en dieper te leren luisteren. Je gaat kennismaken met 4 niveaus van luisteren volgens het model van Theorie U. Aan de hand van oefeningen ga je ervaren hoe je op verschillende niveaus kunt luisteren en wat je dat kan opleveren.
Wat kun je verwachten:

  • Korte inleiding op Theorie U
  • Inzoomen op het model: 4 niveaus van luisteren
  • Oefenen, ervaren en uitwisselen.

Het doel van de sessie is om op een praktische manier kennis te maken met Theorie U. Je krijgt inzichten in hoe je dichter bij jezelf kunt komen en hoe je relaties met anderen kunt versterken. Je ervaart wat je zelf kunt doen om op verschillende manieren te luisteren en wat het effect daarvan is.”

Presentator: Barbara Stam

Ik coach ICT professionals in een leidinggevende functie voorbij de inhoud naar een betere samenwerking, door het vergroten van persoonlijke effectiviteit en leiderschap. Dit leidt tot meer betrokkenheid, betere teamresultaten en meer werkplezier.
Na een carrière in de ICT heb ik in 2018 het roer omgegooid om verder te gaan als zelfstandig wandelcoach. Mijn missie is samen verbinden en beweging creëren. Samen bereik je meer dan alleen. Iedereen draagt een steentje bij en is van toegevoegde waarde. Beweging is nodig om vooruit te komen. Een moeiteloze beweging komt van binnenuit. Vanuit wie je bent en waar je voor staat. Vanuit verbinding met je oerkracht.

Neem ook een kijkje op de site: https://coachbureaubarbara.nl/

Programma:

18.25 Verzamelen
18.30 Opening
18.35 “Theory U – handvatten voor persoonlijke, team- en organisatie ontwikkeling” door Barbara Stam
20.15 Afsluiting

ADA ICT, Europark 26, Oosterhout (N.Br)

Meer weten?

Wil je meer weten over deze avond? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer je graag over de agenda en andere praktische zaken.

Neem contact op

Gerben van Ophuizen
Agile coach
gerben.van.ophuizen@ada-ict.nl
+31 6 28 97 49 80

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search