Theory U – handvatten voor persoonlijke, team- en organisatie ontwikkeling

 In event

Op woensdag 23 juni hebben we een gastspreekster. Barbara Stam zal dan in gaan op Theory U – handvatten voor persoonlijke, team en organisatie ontwikkeling.

>>> Schrijf je in <<<

*** Inhoud ***
Groei en ontwikkeling op welk vlak ook, begint met het creëren van verbinding. Verbinding met jezelf, verbinding met de ander, verbinding met een vraagstuk.

Otto Scharmer, de grondlegger van Theorie U, legt met zijn model uit dat groei en ontwikkeling stagneren als er een gebrek aan verbinding is met wat er werkelijk speelt. We vallen dan terug in onze oude denk- en handelswijzen en maken geen gebruik van het potentieel en de wijsheid die er al is. Scharmer stelt vast dat in de dagelijkse interactie de meeste fouten worden gemaakt door een luistertekort. Terwijl echt luisteren je juist in contact brengt met de mogelijkheden in een situatie.
In deze sessie ga je aan de slag om meer en dieper te leren luisteren. Je gaat kennismaken met 4 niveaus van luisteren volgens het model van Theorie U. Aan de hand van oefeningen ga je ervaren hoe je op verschillende niveaus kunt luisteren en wat je dat kan opleveren.
Wat kun je verwachten:
* Korte inleiding op Theorie U
* Inzoomen op het model: 4 niveaus van luisteren
* Oefenen, ervaren en uitwisselen.

Het doel van de sessie is om op een praktische manier kennis te maken met Theorie U. Je krijgt inzichten in hoe je dichter bij jezelf kunt komen en hoe je relaties met anderen kunt versterken. Je ervaart wat je zelf kunt doen om op verschillende manieren te luisteren en wat het effect daarvan is.

*** Lean Coffee ***

De presentatie neemt 20 minuten in beslag en wordt afgewisseld met korte oefeningen die zo’n 30 minuten duren (via break-out rooms). In het Lean Coffee gedeelte staan we stil bij wat iedereen heeft ervaren bij het doen van de oefeningen en wat voor inzichten dit oplevert.

*** AGENDA ***

18.25 Verzamelen
18.30 Opening
18.35 “Theory U – handvatten voor persoonlijke, team en organisatie ontwikkeling” door Barbara Stam
19.30 Lean Coffee; terugblikken op wat je ervaren en geleerd hebt
20.15 Afsluiting

>>> Schrijf je in <<<

*** Over Barbara ***
Ik coach ICT professionals in een leidinggevende functie voorbij de inhoud naar een betere samenwerking, door het vergroten van persoonlijke effectiviteit en leiderschap. Dit leidt tot meer betrokkenheid, betere teamresultaten en meer werkplezier.
Na een carrière in de ICT heb ik in 2018 het roer omgegooid om verder te gaan als zelfstandig wandelcoach. Mijn missie is samen verbinden en beweging creëren. Samen bereik je meer dan alleen. Iedereen draagt een steentje bij en is van toegevoegde waarde. Beweging is nodig om vooruit te komen. Een moeiteloze beweging komt van binnenuit. Vanuit wie je bent en waar je voor staat. Vanuit verbinding met je oerkracht.

Neem ook een kijkje op de site: https://coachbureaubarbara.nl/

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Hoe gedragsverandering realiseren?UI/UX met OutSystems