Informatiebeveiliging (ISO 27001)

ADA ICT loopt al geruimte tijd mee in de wereld van Informatie Technologie. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk software en het begeleiden van bedrijven in de digitale- en agile transformatie. Omdat de wereld verandert en informatiebeveiliging onlosmakelijk is verbonden aan de diensten die wij leveren, zijn wij in 2021 begonnen met het verankeren van informatiebeveiliging (ISO 27001) in ons DNA.

Wij hebben in maart 2023 aangetoond dat ons ISMS (Information Security Management System) voldoet aan de eisen gesteld in de Informatie Beveiliging Management Systeem norm NEN-EN-ISO/IEC 27001:2017+A11:2020 voor ons toepassingsgebied. Daarmee voldoet ons beleid en onze maatregelen, processen en procedures ten aanzien van informatiebeveiliging aan deze wereldwijde erkende norm.

DigiTrust ISO 27001 logo

Toepassingsgebied

Voor het toepassingsgebied, Informatiebeveiliging gerelateerd aan:

  • het leveren van diensten op het gebied van ontwikkeling en onderhoud van maatwerk software;
  • het leveren van diensten op het gebied van Agile werken en werken in projectvorm;
  • de diensten worden geleverd in de vorm van inzet van eigen of externe medewerkers in de vorm van projecten of detachering;
  • het ontwikkelen en onderhouden van maatwerk software ter ondersteuning van de bedrijfsvoering van ADA ICT.

Verklaring van toepasselijkheid

De Verklaring van Toepasselijkheid, versie 1.0 van 8 maart 2023, is op te vragen bij ADA ICT door een mail te sturen naar security@ada-ict.nl. U kunt het behaalde certificaat online inzien.

ISO 27001

ISO (International Organization for Standardization) is een onafhankelijke internationale organisatie. Deze organisatie ontwikkelt en publiceert internationale standaarden. De organisatie wordt gerepresenteerd door meer dan 160 landen, verdeeld over meer dan 800 technische committees en sub-committees.

(IT-)Beveiliging, cybersecurity en privacybescherming zijn tegenwoordig van vitaal belang voor bedrijven en organisaties. De ISO/IEC 27000-normenfamilie houdt ze veilig. De ISO 27001 is ‘s werelds bekendste norm voor Informatie Beveiliging Management Systemen (Information Security Management Systems / ISMS) en hun vereisten.

Bron: https://www.iso.org/isoiec-27001-information-security.html

Meer weten?

Geïnteresseerd in onze Verklaring van Toepasselijkheid? Of hoe wij dit traject agile aan hebben gepakt en pakken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op

Gerben van Ophuizen
Security officer
gerben.van.ophuizen@ada-ict.nl
+31 6 28 97 49 80

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search