OutSystems Meetup

Houd onze website en social media in de gaten voor het volgende event, voor onderwerp en inschrijven.

Je kunt lid worden op onze Meetup.com zodat je direct een update krijgt als we een sessie plannen.

De Meetups die wij organiseren:

Heb je nog suggesties voor een van deze Meetups of wil jezelf een keer iets presenteren? Stuur dan een berichtje naar gerben.van.ophuizen@ada-ict.nl.

Download hier de presentaties die gehouden zijn.

Power apps en OutSystems, hand in hand

>Aanmelden event OutSystems kennisuitwisseling: woensdag 21 juni

Bij ADA ICT wisselen we kennis uit door studieavonden te organiseren, presentaties aan elkaar te geven en Lean Coffees te houden. Omdat ADA ICT de nodige OutSystems expertise in huis heeft, willen we deze kennis ook met de buitenwereld delen. Daarnaast willen we, doordat we op regelmatige basis bij elkaar komen, ook van anderen leren.

Bij een Lean Coffee bespreken we onderwerpen (via voting) die we zelf aandragen en gerelateerd zijn aan het thema. Hiervoor nemen we 5 minuten per onderwerp en als de meerderheid verder op een onderwerp wil doorgaan (via duimpje naar boven), plakken we daar nog 5 minuten aan vast.

Datum volgende Lean Coffee: woensdag 21 juni 2023

Onderwerp: Power Apps en OutSystems, hand in hand

Microsoft Power Apps wordt tegenwoordig gepositioneerd als complementair aan het OutSystems Platforms, in plaats van concurrentie. Power Apps is Microsoft`s low-code/no-code tool waarmee eenvoudige interne applicaties, zonder code-kennis, kunnen worden gebouwd, denk hierbij aan Microsoft Excel.

Met Power Apps in gebruik, zal met inzet van het OutSystems Platform, een naadloze Microsoft integratie oplossing geboden worden voor maatwerk-applicaties voor de gehele organisatie. Native Microsoft Sharepoint en Dynamics 365 integratie stelt de gebruiker in staat bewerkingen uit te voeren op kritische bedrijfsgegevens, vanuit OutSystems-applicaties.

Power Apps maakt deel uit van Microsoft 365, maar vereist extra licenties om verbinding te maken met kritische gegevensbronnen (zoals SAP of Salesforce) of om gegevens beschikbaar te stellen aan externe klanten of partners. Voor eenvoudige use cases die waarschijnlijk met een spreadsheet werden beheerd, werkt Power Apps goed en kan het worden ontwikkeld door een medewerker van de afdeling. Als de applicatie echter moet communiceren met een System of Record (zoals SAP) en in de hele onderneming wordt geïmplementeerd, kan Power Apps kostbaar en moeilijker te beheren worden.

Heb je hiermee ervaring of wil je meer weten van de kosteloze OutSystems integratie mogelijkheden door middel van herbruikbare, open-source modules, connectoren en UI-componenten neem dan deel aan de volgende Lean Coffee sessie op 17 mei aanstaande.

De presentatie zal ongeveer 45 minuten tot 60 minuten duren, waarna we doorgaan naar het interactieve gedeelte: de Lean Coffee.

De presentatie is Nederlandstalig. Dus ben je OutSystems developer? Schfrijf je dan nu in!

Je kunt je ook aansluiten bij de ADA OutSystems Meetup-groep: https://www.meetup.com/nl-NL/OutSystems-Lean-Coffee-kennisdeling-Meetup-groep/

Inschrijvingen voor het online event verlopen via MeetUp.com

Programma (online):

18.25Verzamelen
18.30Opening
18.35Presentatie: Power Apps en OutSystems, hand in hand
19.30Lean Coffee
20.05Presenteren van take-aways van de Lean Coffees
20.15Afsluiting

ADA ICT, Europark 26, Oosterhout (N.Br)

Inschrijvingen voor het online event verlopen via MeetUp.com

Marleen Kock

Deze Lean Coffee wordt in samenwerking met Marleen Kock van OutSystems verzorgd. Marleen is als solution architect bij OutSystems de liaison tussen de technische en verkoopafdelingen. Zij biedt enerzijds advies aan klanten over de mogelijkheden van de Low-Code-software van het bedrijf. Anderzijds vertaalt zij de wensen van de klanten in technische specificaties voor de ontwikkelaars. In deze rol vliegt ze de wereld over om steeds meer bedrijven te voorzien van slimme applicaties die gebouwd zijn met OutSystems. Als Solution Architect geeft ze een presentatie over OutSystems AI Mentor Studio en wat hiervan de voordelen zijn bij het ontwikkelen van applicaties op Low Code of Modern Platform.

Let op: Het event vindt alleen Online plaats van 18.30 tot 20.15.

Programma (online):

18.25Verzamelen
18.30Opening
18.35Presentatie: Wat brengt AI Mentor Studio door Sezen de Bruijn
19.30Lean Coffee
20.05Presenteren van take-aways van de Lean Coffees
20.15Afsluiting

ADA ICT, Europark 26, Oosterhout (N.Br)

Meer weten?

Wil je meer weten over deze avond? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer je graag over de agenda en andere praktische zaken.

Neem contact op

Gerben van Ophuizen
Agile coach
gerben.van.ophuizen@ada-ict.nl
+31 6 28 97 49 80

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search