Applicatie Modernisatie

Artikel

Legacy Modernization; finding your way with low-code. Lees het artikel van OutSystems. Hieronder leest u hoe ADA dit toepast in de aanpak om uw bedrijfsprocessen in de nieuwste technologiën te laten werken.

De wereld is in razend tempo aan het veranderen!

Business modellen, bedrijven en functies zijn aan constante transformatie onderhevig. Om competitief te blijven en de concurrentiepositie te verbeteren en te behouden, is het voor organisaties van cruciaal belang open te staan voor verandering en zich constant aan te kunnen passen aan nieuwe omstandigheden.

“The Gartner Board of Directors survey highlighted that 7 out of 10 boards have accelerated digital business initiatives in the wake of COVID-19 disruption.”

Voor een toelichting van Gartner`s The Reset: White Papers / Applicatie Modernisatie; hoe pak je dat aan?

De time-to-market van nieuwe producten of diensten is extreem verkort, klantbeleving speelt een prominente rol. Modernisering van applicaties is nodig om de nieuwste technologieën te kunnen integreren, de kosten van het onderhoud te verlagen en een veilige werking te blijven garanderen.

 “in the next three years the more advanced and prepared firms will start focusing on retiring older technology and upgrading their core tech stack to prepare for the future” Forrester

Applicatie modernisatie

Grote uitdagingen voor applicaties zijn het bijhouden van nieuwe technologieën. Snelle aanpassing van systemen, processen en organisatie. Om de constant veranderende business te kunnen blijven ondersteunen is innoveren een randvoorwaarde. Verouderde applicaties kunnen daarin een belemmering vormen. Een low-code platform levert zowel hoogproductieve tools die de complexiteit automatiseren en vereenvoudigen, als de kracht en expressiviteit van traditionele ontwikkeling. Deze aanpak verandert de manier waarop applicaties worden ontwikkeld radicaal.

De ADA aanpak van applicatie modernisatie

Start van een modernisatie proces is ‘applicatie portfoliorationalisatie’. Dit is een gegevens gestuurde aanpak om toepassingen binnen een business unit of functies te evalueren om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen over verbetering, consolidatie of modernisering van een applicatie.

Vervolgens voeren we een applicatie assessment uit, waarmee we inzicht verschaffen in de kwaliteit van  applicaties, denk hierbij aan: security, onderhoudbaarheid, uitbreidbaarheid en schaalbaarheid. Applicatie modernisatie scenario’s:

  • Inkapselen – bestaande applicaties blijven in tact en voegen een Services- en een API-laag toe
  • Herbouw – bestaande applicaties zijn het uitgangspunt, we bouwen vanaf scratch, maar met behoud van de scope en specificaties
  • Vervangen – bouwen van nieuwe applicaties, gebaseerd op totaal nieuwe functionaliteit

Hierbij kijken wij niet alleen naar techniek, maar zorgen ook dat dat het menselijke aspect optimaal tot zijn recht komt. We werken volledig agile, in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers. Daarbij zorgen we gezamenlijk (Co-Creatie) voor een optimaal resultaat, waarbij wij de verantwoordelijkheid nemen voor de realisatie.

Meer weten over onze aanpak?

Meer weten?

Snel een antwoord op maat? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer u graag over hoe wij applicatie modernisatie toepassen.

Ronald Barrow profielfoto

Neem contact op

Ronald Barrow
Commercieel directeur
ronald.barrow@ada-ict.nl
+31 6 21 80 10 45

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search