Aanmelden: User Stories schrijven en Lean Coffee

 In Uncategorized

Je kunt je nu aanmelden voor het event Agile kennisuitwisseling. Als ADA wisselen we intern kennis uit door studieavonden te organiseren, door presentaties aan elkaar te geven en door Lean Coffees te houden. Omdat ADA de nodige Agile expertise in huis heeft, willen we deze kennis ook met de buitenwereld delen. Daarnaast willen we ook van de buitenwereld leren en hopen zo op regelmatige basis bij elkaar te komen om kennis uit te wisselen.

Door de corona-crisis zijn we genoodzaakt om de sessie online te houden. Voordeel is dat je geen reistijd hebt ?.

Op donderdag 28 mei 2020 ben je dan ook van harte welkom bij onze sessie over User Stories schrijven gevolgd door een Lean Coffee. Details om online deel te nemen volgen later. Na 3 weken, op 18 juni, houden we weer een vervolgavond zodat we eventueel wat we geleerd hebben met elkaar kunnen delen.

>>> INSCHRIJVEN <<<

Onderaan deze pagina kun je nog uitleg vinden over ‘User Stories schrijven’ en de Lean Coffee ‘User Stories’. De presentatie en de Lean Coffee zullen in het Nederlands gehouden worden. Iedereen die met agile bezig is, is van harte welkom. Dus: ontwikkelaars, testers, business analisten, scrum masters, agile coaches, projectleiders, etc.

Agenda:
18.25 Verzamelen
18.30 Opening
18.35 Presentatie ‘User Stories schrijven’
19.05 Korte pauze
19.10 Lean Coffee
20.10 Afsluiting
20.15 Einde

*** Lean Coffee – User Stories ***
Thema: User Stories. Bij een Lean Coffee bespreken we onderwerpen (via voting) die we zelf aandragen en gerelateerd zijn aan het thema. Hiervoor nemen we 5 minuten per onderwerp en als de meerderheid verder op een onderwerp wil doorgaan (via duimpje naar boven) plakken we daar nog 5 minuten aan vast. Gerben van Ophuizen zal deze sessie faciliteren. Afhankelijk van het aantal deelnemers, zullen we break-out sessies regelen.

*** Presentatie – User Stories schrijven ***
De meeste van ons hebben tegenwoordig te maken met User Stories. Wij komen bij verschillende bedrijven en je ziet dan ook behoorlijk wat verschil in kwaliteit van User Stories. Er is niet een beste manier, maar hopelijk geeft deze presentatie je meer inzicht en wat je mogelijk toe kunt passen in je eigen werk. In de deze presentatie zal Frank Smeets hier dieper op ingaan. In het interactieve deel (de Lean Coffee) gaan we dit dan nog verder uitdiepen en met elkaar ervaringen delen.

Frank is business analist die ook Product Owners rollen vervult bij klanten: “Ik ben een gedreven consultant. Mijn IT-carrière is gestart vanuit de techniek maar nu ligt mijn focus op de business aspecten van het vak. Werken in een team betekent voor mij “samen de uitdaging aangaan” en “elkaar prikkelen om tot het meest optimale resultaat te komen.” Hierbij stel ik telkens de vraag: voor welk probleem wil de klant een oplossing? Mijn kracht zit in het houden van het overzicht in complexe omgevingen. Deze eigenschap is essentieel gebleken bij grote integratietrajecten, waarbij je ook buiten je eigen grenzen moet kijken om tot een succesvol eindresultaat te komen. Mijn ambitie is om nieuwe bruggen te slaan tussen de business en ICT, waardoor processen zo optimaal mogelijk uit kunnen worden gevoerd.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Next Event: Reactive Web, PWA en Lean Coffee3 tips - How to design cover