De kunst van overtuigen

 In Uncategorized

>>> AANMELDEN ONLINE WORKSHOP <<<

“Je hebt een goed idee. Je bent ervan overtuigd dat het hard nodig is, en wel meteen. Maar je kunt het niet alleen. Je hebt voldoende steun nodig om je idee te kunnen uitvoeren en de wereld een beetje beter te maken. … Maar dan komen, naast gegronde bezwaren en bedenkingen, de verwarrende vragen, onlogische opmerkingen en verbale kogels – zowel rechtstreeks als achter je rug om. Het maakt niet uit of je idee noodzakelijk, inventief, vernieuwend en zinvol is. … Het voorstel wordt hoe dan ook verworpen, … of het sterft een langzame en tragische dood.

Dit kan enorm frustrerend zijn. Je voelt verbijstering, schaamte of boosheid. Alle mensen die profijt zouden hebben van het idee verliezen. Jij verliest.”*

Hoe dit (gelukkig!) ook anders kan, dat gaan we gezamenlijk ontdekken in deze workshop, gebaseerd op het boek van John Kotter en Lorne Whitehead: De kunst van overtuigen.

*) Uit het voorwoord van De kunst van overtuigen – John Kotter en Lorne Whitehead

De workshop wordt begeleid door Aernout van den Burg: In het begin van mijn carrière, als lid van een ontwikkelteam, heb ik veel 'projectpijn' ervaren toen grote gedetailleerde plannen vooraf de ene teleurstelling na de andere veroorzaakten. De pizza-avonden zag ik toen als een kans om mijn collega's wat beter te leren kennen en in een enkel geval als een manier om wat bij te verdienen door overuren te maken.

En toen werd ik per ongeluk Scrum Master, vond het vanaf dag 1 geweldig en blijf dat doen, of het nu in functietitels als Agile coach, Scrum coach of teamcoach is. Ik ben hier echt gepassioneerd over, omdat het resoneert met mijn drive om andere mensen te helpen. Deze passie, gecombineerd met mijn gretigheid om continu samen met andere mensen te leren om betere manieren van samenwerking te ontdekken, is wat mij heeft gedefinieerd en blijft definiëren, hoop ik sterk.

>>> AANMELDEN ONLINE WORKSHOP <<<

———————————————————————

Als ADA ICT delen we graag kennis, en we nodigen je dan ook uit voor deze gratis online workshop. Op de dag van het online event ontvang je de link om in te loggen.

Agenda:

  • 18.25 verzamelen
  • 18.30 introductie
  • 18.35 workshop
  • 19.45 take aways en afronden
  • 20.15 einde

>>> AANMELDEN ONLINE WORKSHOP <<<

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Agile trainingen bij ADA cover