OutSystems AI Mentor System

 In News

OutSystems heeft op de NextStep 2022 AI Mentor System aangekondigd. Deze oplossing biedt een uitgebreide set van op AI (Artificial Intelligence) gebaseerde ontwikkelings-, beveiligings- en kwaliteitsanalysetools.

Met het AI Mentor System kunnen IT-teams hun architectuur optimaliseren, beveiligingsgerelateerde codeerfouten identificeren en herstellen, en technical debt en verspilde ontwikkelingstijd minimaliseren. Daarnaast automatiseert het repetitieve taken en valideert het applicaties voordat ze in productie gaan, om ervoor te zorgen dat ze worden gebouwd en onderhouden volgens de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen.

“De traditionele aanpak van softwareontwikkeling moet veranderen. Onze geavanceerde AI versnelt het ontwikkelingsproces, terwijl de kwaliteit en veiligheid van elke app toeneemt”, aldus Wouter Baeten, Manager Solution Architecture bij OutSystems. “Het AI Mentor System is alsof je een team van experts hebt dat de collectieve expertise verbetert en uitbreidt. Dit systeem is een uitstekend voorbeeld van high-performance low-code, met de wendbaarheid van een visuele programmeertaal en een krachtige AI-engine. De grootste waarde van het AI Mentor System is dat het een top-down analyse van onze codebasis biedt, waarbij gebieden in de architectuur worden geïdentificeerd waar best practices moeten worden toegepast. Het is een belangrijke aanwinst voor zowel onze ontwikkelaars als het bedrijf.”

Mogelijkheden

Het OutSystems AI Mentor System is een evolutie van het vorige Architecture Dashboard binnen het OutSystems Platform en integreert nieuwe AI-technologie waarvoor patent is aangevraagd. De oplossing omvat verschillende mentoren. De Code Mentor is een baanbrekende ontwikkeling die voorspelt wat er moet gebeuren en de beste optie toevoegt aan de code van een ontwikkelaar, deze is volledig geconfigureerd en aangepast aan bedrijfslogica en context. De Achitecture Mentor beoordeelt code om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan essentiële architectonische normen. De Security Mentor beoordeelt code om kwetsbaarheden in de code te identificeren die tijdens het ontwikkelingsproces zijn geïntroduceerd. De Performance Mentor reviewt code om mogelijke bottlenecks te identificeren en zorgt ervoor dat apps consistent presteren op piek efficiëntie. De Maintainability Mentor is een AI-gebaseerde portfolio-analist die zoekt naar mogelijkheden om eventuele technische schuld te verminderen.

Aanvullende OutSystems Platform Updates

OutSystems heeft een reeks extra verbeteringen aangekondigd die het platform krachtiger en flexibeler maken. Zo kan men met de Static Application Security Testing (SAST) beveiligingstests van applicatiebroncode automatiseren met tools van derden. Met de OpenID Authenticatie voor Platformgebruikers kunnen klanten nu hun bedrijfsstandaard IdP gebruiken om ook platformgebruikers te authentiseren. Ook wordt het Enterprise Observability uitgebreid. Deze nieuwe mogelijkheid verplaatst applicatielogs naar een gespecialiseerd logging subsysteem en stelt deze logs beschikbaar via de OpenTelemetry API. Ook zal de OutSystems Integration Builder nu MongoDB ondersteunen. Ontwikkelaars kunnen deze nieuwe functies ervaren en toegang krijgen tot OutSystems met een gratis proefversie.

Recent Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search