OutSystems AI Agent Builder

 In AI

OutSystems introduceert de AI Agent Builder, een oplossing in het OutSystems Developer Cloud-platform die helpt met het opnemen van GenAI-gedreven applicaties op te nemen in hun digitale transformatiestrategie. Het ondersteunt ook het beheer van AI-gebruik door standaardisatie en beveiliging.

AI Agent Builder geeft IT-teams de middelen die zij nodig hebben om GenAI-agents te bouwen en te integreren in nieuwe of bestaande applicaties, zonder enige programmeer- of AI-expertise. Hiermee wordt het nijpende tekort aan AI-talent aangepakt en wordt weken aan ontwikkeltijd bespaard.

AI-strategie

AI Agent Builder is de onderdeel van OutSystems’ drieledige AI-strategie die bestaat uit de inzet van GenAI om iteratieve applicatieontwikkeling te versnellen, het verbeteren van de security, performance en flexibiliteit tijdens de hele ontwikkelcyclus, en het ontwikkelen van GenAI-gebaseerde applicaties om transformatie te versnellen.

“Terwijl slechts 9% van de leidinggevenden momenteel GenAI-technologieën heeft ingezet, is 75% van plan dit te doen via samenwerkingen”, aldus MIT Tech Review Insights. Dit weerspiegelt de behoefte aan betrouwbare partners die GenAI kunnen implementeren in hun organisatie.

“AI zorgt voor een verschuiving in hoe strategieën voor bedrijfstechnologie worden ontwikkeld en geïmplementeerd, maar leiders in digitale transformatie weten vaak niet waar ze moeten beginnen”, zegt Paulo Rosado, oprichter en CEO van OutSystems. “In feite bevindt 75% van de klanten van OutSystems zich nog in de beginfase van generatieve AI-implementatie, en wij willen hen helpen om de volgende stap te zetten.”

Uitdagingen

Bedrijven die een AI-strategie implementeren hebben te maken met een aantal uitdagingen. Denk daarbij aan hogere klantverwachtingen, maar ook aan een tekort aan talent en vaardigheden. Dit is met name van toepassing als het gaat om het beheren van een wildgroei aan AI-toepassingen, en het snijvlak van AI en privacy, compliance en beveiliging.

AI Agent Builder pakt deze problemen aan door mensachtige digitale interacties mogelijk te maken en directe contextbewuste reacties en acties te leveren met minimale menselijke tussenkomst. Gebruikers kunnen kiezen uit Azure OpenAI of AWS Bedrock foundation modellen, deze integreren met hun eigen kennisbronnen en hierbij instructies in natuurlijke taal zoals “Je bent een vriendelijke klantenservicemedewerker” invoeren voor gebruik in applicaties. AI Agent Builder vereenvoudigt het ontwikkelproces, waardoor organisaties snel geavanceerde GenAI-oplossingen kunnen aanpassen en implementeren, innovatie kunnen versnellen en de operationele efficiëntie kunnen verbeteren.

Ontwikkeling via visuele interface

De nieuwe AI Agent Builder maakt AI-agent ontwikkeling op maat mogelijk via een visuele interface, waarmee gebruikers GenAI-agents kunnen ontwerpen, configureren en implementeren voor hun specifieke bedrijfsbehoeften zonder dat ze hoeven te coderen.

Ook is een bibliotheek met vooraf gedefinieerde GenAI-apps beschikbaar, zoals GenAI voor de klantenservice om nauwkeurige antwoorden te genereren op vragen van klanten, of een intelligente salestoepassing om klantgesprekken samen te vatten.

OutSystems zet retrieval-augmented generation (RAG) in om de output beter af te stemmen op de eindgebruikers, op basis van hun eigen gegevens. Ook zijn ingebouwde vangrails voor toegangsbeheer en prestatiemonitoring beschikbaar om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van resultaten te vergroten.

Digitale transformatie versnellen

“Het integreren van conversational, GenAI-gedreven gebruikerservaringen in apps die zijn gemaakt binnen een vertrouwd, schaalbaar, uitbreidbaar en beheersbaar raamwerk laat het potentieel zien van een nieuwe generatie van low-code ontwikkeling,” zegt Michele Rosen, PhD & onderzoeksmanager voor Low-Code, No-Code en Generative AI Developer Technologies bij IDC. “Organisaties kunnen deze tools en platformen met agent building mogelijkheden gebruiken om hun adoptie van GenAI voor digitale transformatie te versnellen.”

GenAI via OutSystems zal bedrijven zoals KeyBank helpen om processen te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren. “Ons IT-team heeft de doorlooptijden effectief verkort door gebruik te maken van het low-code platform van OutSystems”, zegt Dominic Cugini, Chief Transformation Officer bij KeyBank. “Deze adoptie maakt niet alleen nauwere samenwerking en communicatie tussen business en IT eenvoudiger, maar biedt ook interessante mogelijkheden voor innovatie dankzij de combinatie van low-code en generatieve AI.”

Recent Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search