ADA Agile Game in uitvoering bij Scildon

 In News

Afgelopen woensdag (15 februari 2023) was de ADA Be agile-groep te gast bij Scildon in Hilversum. Scildon is een Nederlandse verzekeraar waar je overlijdensrisicoverzekeringen, vermogensopbouwproducten en collectief pensioen kunt afsluiten. ADA werkt bij Scildon mee aan maatwerk software om hun bedrijfsprocessen te ondersteunen/optimaliseren.

Als Be agile-groep hebben we onze Agile game met 18 personen, verdeeld over 3 teams, mogen uitvoeren. In de game nemen we de mensen mee in het Agile gedachtengoed en dan met name het Scrumproces. De game leent zich uitstekend voor groepen met dezelfde werkachtergrond, maar met kleine aanpassingen ook voor heel specifieke groepen (bijvoorbeeld alleen Product Owners of Scrum Masters).

In 3 sprints (inclusief een sprint 0) werd door de teams met LEGO gebouwd aan โ€œhet droomhuis van de toekomstโ€. Nadat de Product Owners door de belangrijkste stakeholder op de hoogte waren gesteld en de teams een eigen naam hadden gekozen, konden de teams aan de slag met de User Stories. Door de intakes die we van tevoren hadden gehouden, konden we een aantal facetten uit het dagelijkse leven terug laten komen in de game, om zo het effect op het scrumteam te laten zien, maar ook op de stakeholders. Door de eigen retrospectives en de tussentijdse terugkoppeling van de begeleiders, zag je in de laatste sprint dat de teams al beter op elkaar waren ingespeeld. Hierdoor werden er al meer onderdelen van het huis gerealiseerd en opgeleverd.

Zowel voor de mensen van Scildon als voor de spelbegeleiders vanuit ADA een mooie ervaring, met een hoop energie en plezier. Naast meer diepgang in Agile en Scrum, was het ook een mooie teambuildingsactiviteit.

Wil je meer weten over de Agile game? Kijk dan op onze website www.ada-ict.nl/trainingen.

De Agile Game maakt gebruik van LEGO. LEGOยฎ is een handelsmerk van de bedrijven van de LEGO Groep. De game wordt niet door de LEGO Groep gesteund, geautoriseerd of goedgekeurd.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

ADA Agile Game in uitvoering bij Scildon cover