OutSystems onthult roadmap van generatieve AI-oplossingen

 In AI

OutSystems kondigt vandaag (23-6-2023) nieuwe AI-mogelijkheden aan. Een daarvan is een nieuwe, per direct verkrijgbare connector voor Azure OpenAI die het in samenwerking met Microsoft heeft ontwikkeld. OutSystems heeft daarnaast een nieuwe reeks van generatieve AI-oplossingen met de codenaam “Project Morpheus” op stapel staan. Development teams kunnen hiermee hun productiviteit 100 maal vergroten.

De nieuwe oplossingen zijn ontwikkeld door de speciale onderzoeksdivisie voor AI van OutSystems. Daarbij maakte OutSystems gebruik van haar diverse octrooien en van haar diepgaande kennis van large language models (LLM’s) en graph neural networks (GNN’s). OutSystems zet AI in om de kwaliteit van programmatuur, de prestaties van development-teams en het essentiële toezicht op de beveiliging en governance te optimaliseren.

Oprichter en CEO, Paulo Rosado aan het woord

“OutSystems hanteert een haarscherpe en compromisloze focus op de productiviteit van developers”, zegt Paulo Rosado, de oprichter en CEO van OutSystems. “Toen we ons eerste product ontwikkelden, was programmeren nog een handmatig proces. De meeste projecten werden te laat en over het budget opgeleverd. Dat gold voor de hele sector en organisaties van elke omvang. We hoorden dit telkens opnieuw van klanten. Dat is waar we indertijd onze missie op richtten, en dat heeft ons tot de onderneming gemaakt die we nu zijn. Ons AI-platform brengt de efficiëntie van dev-teams naar een veel hoger plan. In tegenstelling tot andere leveranciers die er genoegen mee nemen om vinkjes te zetten voor ‘AI’ en ‘snelheid’, weten we dat dit nog maar het begin is. Onze intensieve investeringen in een door AI ondersteund platform dat voorziet in streng toezicht en ingebouwde data governance zorgen ervoor dat elke applicatie aan de hoogste normen voor zakelijke inzetbaarheid voldoet.”

Verrijken van app experience met de nieuwe Azure Open AI Connector

De nieuwe connector van OutSystems voor ChatGPT is per direct verkrijgbaar. Gebruikers kunnen in slechts een paar minuten door AI ondersteunde applicaties ontwikkelen met behulp van low-code. Developers krijgen daarbij de mogelijkheid om op eenvoudige wijze de kracht van generatieve AI binnen hun applicaties in te zetten. Zo kunnen ze ondersteuning bieden voor nieuwe toepassingen en nieuwe interactieve ‘conversational’ ervaringen. Voorbeelden zijn onder meer verbeterde klantenservice, virtuele assistenten, reis- en reserveringsapplicaties en vertalingen.

De kracht van generatieve AI

Met Project Morpheus kunnen developers op elk vaardigheidsniveau applicaties ontwikkelen die aansluiten op hun unieke eisen. Dit is mogelijk met snelle iteraties en met de hulp van AI. Deze technologie genereert in een mum van tijd een eerste versie van een applicatie. Developers kunnen deze vervolgens snel aanpassen binnen de AI-engine. Project Morpheus stelt daarbij realtime wijzigingen voor op basis van branchestandaard best practices.

OutSystems en generatieve AI-oplossingen

Belangrijke mogelijkheden van de oplossingen voor generatieve AI van OutSystems zijn onder meer:

  • Direct genereren van applicaties via conversational prompts: In plaats van te programmeren kunnen developers de gewenste applicatie omschrijven in natuurlijke taal. De generatieve AI levert vervolgens het zware werk door de applicatie te bouwen. Dit zorgt voor aanzienlijke efficiëntieverbeteringen en maakt het mogelijk om de pool van ontwikkelingstalent uit te breiden.
  • Een door AI ondersteunde application editor die voortdurend suggesties levert: OutSystems zet zijn bestaande ecosysteem van oplossingen in voor het optimaliseren van complexe generatieve AI-modellen. Het kan daarmee suggesties aanleveren voor de complete applicatie, van de data tot en met de user interface, om bij te dragen aan foutloze applicatiewijzigingen.
  • Realtime, full-stack visuele weergaven van applicatiewijzigingen: OutSystems maakt een einde aan de ‘zwarte doos’-problematiek rond generatieve AI, waarbij de overvloedige ontwikkeling van programmatuur het moeilijk kan maken om te controleren wat er precies binnen het systeem gebeurt. De visuele taal van OutSystems maakt het makkelijk om de output van generatieve AI te verifiëren, terwijl geavanceerde compiler-technologie voorziet in detectie van beveiligingsrisico’s.
  • Een uitgebreid ecosysteem van connectors: Gebruikers kunnen in een paar minuten tijd door AI ondersteunde applicaties afleveren, compleet met connectors voor veelgebruikte diensten van Microsoft, Google, Amazon en andere cloudproviders.

“Ik heb dit net voor het eerst geprobeerd en wat eerst vijf minuten zoeken en veel muisbewegingen kostte, duurde nu nog maar een seconde”, vertelt Vincent Koning, software-engineer van Royal Boskalis Westminster. “De AI-functie voorspelde precies wat ik wilde doen! Het is indrukwekkend. Het helpt me symptomen van RSI te voorkomen en omdat ik de muis minder gebruik, kan ik langer doorwerken.” De focus van de nieuwe oplossingen ligt op de ontwikkeling van optimaal aanpasbare applicaties. Aan de hand van generatieve AI kunnen organisaties de time-to-market verkorten, junior developers en niet-programmeurs ondersteunen en snelle wijzigingen en interactie mogelijk maken. Veel door AI gegenereerde applicaties voorzien op deze manier in de functionaliteit en onbeperkte aanpassingsmogelijkheden die enterprise organisaties nodig hebben om tegemoet te komen aan de steeds complexere eisen op IT-gebied.

Dus: OutSystems en generatieve AI-oplossingen; de toekomst?

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search