Financiële instellingen

De sector is volop in verandering door maatschappelijke, economische en technologische trends. ADA ICT verbindt met succes strategische doelen aan operationele resultaten in een context van bestaande markten die vaak verzadigd zijn of zelfs krimpen, scherpe concurrentie, verlaagde marges, gestegen kosten als gevolg van wet- en regelgeving en veranderend consumentengedrag. Wij begeleiden financiële instellingen zoals banken en verzekeraars, mede door toepassing van nieuwe technologieën, in de transformatie van productgerichte naar een innovatieve klantgerichte aanpak.

Digitale Transformatie

De combinatie tussen complexe, verouderde IT-systemen en inefficiënte processen vormen een universele vertragende factor voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Snel, kostenefficiënt en veilig migreren naar een modern IT-landschap is de richting die wij begeleiden. Wij voeren analyses uit, bieden inzicht om de bestaande processen efficiënter in te richten en de beoogde digitale transformatie concreet te maken. Zo wordt IT dienstbaar aan de competitieve slagkracht van de organisatie.

 • Stroomlijn inefficiënte, digitaliseer handmatige en op papier gebaseerde processen
 • Digitaliseer de customer journey met solide mobiele applicaties
 • Moderniseer legacy kern-systemen
 • Snellere introductie van nieuwe producten en diensten

Omnichannel

Communicatie met klanten en partners zal via ieder willekeurig kanaal plaatsvinden. Intelligente inzichten worden geboden en er kan prioriteit worden toegekend aan uit te voeren taken. Met een eenduidig 360° klantbeeld kan tijdens klantcontact snel en efficiënt gereageerd worden op klantvragen en kansen zullen sneller worden herkend en klantentevredenheid wordt verbeterd. Door inzet van een goed werkend online selfservice kunnen klanten 24×7 met vragen terecht.

 • Klantcontactproces ondersteunt met een 360° klantbeeld
 • Solide mobiele oplossingen
 • Portals, claimverwerking en polisbeheer
 • Snel inspelen op veranderende marktomstandigheden

grip op de keten

Als bank of verzekeraar wenst u een voorspelbare, visuele en wendbare keten. Met onze analyses, waarbij wij gebruik maken van IoT en Big Data, wordt risicobeoordeling verfijnd en op individuele basis een relatie gelegd tussen deze gegevens en het schaderisico. Dit biedt de mogelijkheid om andere type premies aan te bieden en met gerichte adviezen zelfs real time dynamische commerciële prijsstelling toe te passen. Optimale controle en grip, waarbij de proposities verschuiven naar de voorkant van de supply chain. Juist op dit snijvlak hebben wij slimme toepassingen ontwikkeld.

 • Realiseren van portefeuilledoelstellingen
 • 100% directe acceptatie
 • Realtime dynamische commerciële prijsstelling
 • Compliancy, waaronder KYC & fraudedetectie

Meer weten?

Snel een antwoord op maat? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer u graag over onze toepassingen voor verzekeraars.

Ronald Barrow profielfoto

Neem contact op

Ronald Barrow
Commercieel directeur
ronald.barrow@ada-ict.nl
+31 6 21 80 10 45

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search