OutSystems neemt Ionic over

 In Nieuws

OutSystems neemt Ionic, leverancier van een ontwikkelingsplatform voor mobiele apps, over. Met de overname combineert OutSystems low-code met opensource development. De overname brengt twee leiders in applicatieontwikkeling samen.

OutSystems, wereldwijde leider in high-performance applicatie-ontwikkeling, maakt vandaag bekend dat het Ionic heeft overgenomen. Dit is de leverancier van een van de meest gebruikte platforms voor de ontwikkeling van mobiele apps en applicaties met behulp van internettechnologie. OutSystems en Ionic bundelen hun krachten zodat IT-managers de manier waarop zij bedrijfskritische applicaties ontwikkelen, implementeren en bijwerken kunnen optimaliseren. De focus ligt daarbij op kwaliteit, prestatievermogen, beveiliging en schaalbaarheid.

OutSystems en Ionic ondersteunen verschillende benaderingen voor de ontwikkeling van applicaties op enterprise niveau met ingebouwde beveiliging en schaalbaarheid; van open source tot low-code. Dit biedt klanten de vrijheid om de tools te gebruiken die het beste aansluiten op hun applicatiebehoeften en op de expertise en programmeervoorkeuren van hun developers. Ionic zal onafhankelijk blijven opereren en zijn wereldwijde developer community van ondersteuning blijven voorzien. De open source-oplossingen van Ionic vormen een aanvulling op het OutSystems Platform, de OutSystems Cloud en de cloud-native ontwikkelomgevingen van OutSystems.

“We hebben OutSystems opgericht om bedrijven in staat te stellen sneller te innoveren en te zorgen voor een fundamentele verandering van de manier waarop zakelijke software wordt ontwikkeld. Ionic vertegenwoordigt een voortzetting en uitbreiding van deze visie”, zegt Paulo Rosado, de oprichter en CEO van OutSystems. “Het team, de technologie en de community van Ionic vormen kerncomponenten van onze strategie voor het transformeren van de toekomst van softwareontwikkeling. Ionic hanteert net als OutSystems een haarscherpe focus op het waarborgen van een optimale ervaring voor developers. Samen zullen we onze inspanningen opvoeren om softwareteams in staat te stellen hun prestaties ingrijpend te verbeteren. Het doel blijft om strategische applicaties af te leveren die in het verleden alleen maar realiseerbaar waren door elite-teams met developers met onbeperkte budgetten en middelen.”

“Ik ben enorm trots op wat Ionic en zijn community hebben bereikt. En ik weet dat de combinatie van Ionic en OutSystems een nieuwe dimensie geeft aan de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties”, zegt Max Lynch, de medeoprichter en CEO van Ionic. “OutSystems deelt onze community-gerichte aanpak alsmede de focus op het vereenvoudigen en toegankelijker maken van softwareontwikkeling. Dat doen we voor iedereen, van freelance programmeurs tot de development-teams van grote ondernemingen. Als onderdeel van OutSystems kunnen we onze visie verder ontwikkelen, onze klanten en leden van onze community meer toegevoegde waarde bieden en onze investeringen in R&D en de ontwikkeling van open source-oplossingen fors opvoeren.”

Voor meer info neem contact op: info@ada-ict.nl  of telefoon: 0162 687330

Recent Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Kerstgroet van de collega’s van ADA cover