Lean Coffee – Testen 2.0 – Quality Engineering in DevOps

 In Uncategorized

Wie is verantwoordelijk voor DevOps kwaliteitsactiviteiten en hoe werkt dat in de praktijk?

>>> SCHRIJF JE DIRECT IN <<<

Datum: woensdag 31 mei 2023, 18.30 – 20.15

Deze online Lean Coffee wordt in samenwerking met Eveline Moolenaars van Sogeti verzorgd. Eveline Moolenaars is een Agile Quality Coach en Quality Engineer. Met haar twintig jaar test- en QA-ervaring helpt ze testers, teams en management om kwaliteitsaspecten toe te passen/te verhogen bij digitale transities.

Ze heeft een bijdrage gegeven aan het boek ‘Quality for DevOps Teams’ en ontwikkelde ook een van de bijbehorende certificerings- en trainingsmodules. Als Agile Quality Coach en Quality Engineer geeft ze een presentatie over: Testen 2.0 – Quality Engineering in DevOps.

Binnen het DevOps gedachtegoed is en blijft testen een belangrijk onderdeel van systeemontwikkeling: activiteiten die informatie geven over kwaliteit en risico’s. De vraag is dan: is het gewoon een stapje in het ontwikkeltraject? Zo van, “test klaar, geen bevindingen, vink, klaar en verder”? Wat als we het nu niet alleen maar hebben over testen, maar over ‘samen kwaliteit inbouwen’?

Net als dat DevOps gaat over samen verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van een product, gaat Quality Engineering (QE) over hoe je dat nou heel praktisch doet. En ja, daar is testen een onderdeel van, maar niet als enige. In deze meetup zal ik ingaan op QE en een aantal voorbeelden geven uit mijn praktijk.

>>> SCHRIJF JE DIRECT IN <<<

*** Agenda ***

  • 18.25 Verzamelen
  • 18.30 Start (presentatie / lean coffee)
  • 20.15 Afsluiting

Als Be agile-groep organiseren we regelmatig Meetups. We staan altijd open voor gastsprekers/-spreeksters en onderwerpen.

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Lean Coffee – Wat brengt OutSystems AI Mentor Studio? coverADA ICT behaalt ISO 27001 certificering cover