52% of investment is for maintenance on existing systems while the remaining 48% is spent on new projects.

Technical Debt

Technical debt is een metafoor waarbij problemen in de code of in het ontwerp gelijk wordt gesteld aan financiële schulden, doordat technische ontwerp- of ontwikkelingskeuzes zijn gemaakt voor korte termijn winst met lange termijn gevolgen. Software is bijvoorbeeld te vroeg (onvoldoende getest) vrijgegeven, of er is te weinig tijd genomen voor een goed ontwerp van de architectuur.

Terwijl bedrijven streven naar herstel, is technical debt een belangrijke blokkade voor innovatie en herstel gebleken, vooral voor ondernemingen die gericht zijn op groei. Echter bedrijven blijven het aanpakken van technische schulden uitstellen, waardoor het probleem verder wordt verergerd

Op basis van een wereldwijd onderzoek onder 521 IT-leiders, belicht het OutSystems-rapport de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, wanneer ze de vele oorzaken van technical debt het hoofd bieden, waaronder druk om deadlines te halen, constante veranderingen in de markt en verouderde technologie. Bedrijven besteden bijna een derde van het IT-budget aan technische schulden.

Bevindingen rapport

De belangrijkste bevindingen van het rapport zijn onder meer:

  • Een meerderheid (69%) van de IT-leiders zegt dat technical debt een fundamentele beperking is voor innovatievermogen, terwijl 61% zegt dat het de prestaties van het bedrijf aantast en 64% is het ermee eens dat dit in de toekomst een grote impact zal blijven hebben.
  • Bedrijven in alle sectoren en ongeacht hun omvang, betalen stevige kosten omdat ze tijd, geld en middelen in technical debt steken in plaats van in innovatie. Gemiddeld besteden bedrijven ongeveer een derde van het IT-budget aan het aanpakken van technical debt – dit loopt op tot 41% voor grote ondernemingen.
  • Er zijn meerdere oorzaken: te veel ontwikkelingstalen/-frameworks (52%), verloop binnen het ontwikkelteam (49%) en bekende gebreken accepteren om releasedeadlines te halen (43%).
  • Bedrijven blijven het aanpakken van technical debt uitstellen, waardoor het probleem verder toeneemt. Slechts 20% zegt dat technical debt onder controle te hebben.
  • Naarmate bedrijven groeien zal de technical debt alleen maar verder toenemen.

Meer weten?

Snel een antwoord op maat? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer u graag over onze aanpak op technical debt.

Ronald Barrow profielfoto

Neem contact op

Ronald Barrow
Commercieel directeur
ronald.barrow@ada-ict.nl
+31 6 21 80 10 45

Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search