Automatisch testen/OutSystems + Lean Coffee

 In event

>>> AANMELDEN <<<

Je kunt je nu aanmelden voor het event OutSystems / Lean-Coffee. Als ADA wisselen we intern kennis uit door studieavonden te organiseren, door presentaties aan elkaar te geven en door Lean-Coffees te houden. Omdat ADA de nodige OutSystems expertise in huis heeft, willen we deze kennis ook met de buitenwereld delen. Daarnaast willen we ook van de buitenwereld leren en hopen zo op regelmatige basis bij elkaar te komen om kennis uit te wisselen.

>>> AANMELDEN <<<

Op donderdag 9 juli verzorgt gastspreker Bert Leibbrand een presentatie over automatisch testen (icm OutSystems). In de aansluitende Lean Coffee kunnen jullie onderwerpen aandragen die we dan bespreken (met als thema: testen).

We beginnen om 18.30 en de sessie is online. De link om online deel te nemen volgt later.

De avond zal in het Nederlands gehouden worden. Iedereen die met OutSystems of software ontwikkeling in z’n algemeenheid bezig is, is van harte welkom. Dus: ontwikkelaars, testers, business analisten, architecten, etc.

>>> AANMELDEN <<<

*** Agenda ***
18.25 Verzamelen
18.30 Opening
18.35 Presentatie Automatisch testen/OutSystem door Bert Leibbrand
19.35 Lean Coffee, the “Automatisch testen en aanverwante zaken” gefaciliteerd door oa Gerben van Ophuizen
20.15 Presenteren van take-aways van de Lean Coffees
20.30 Afsluiting

*** Lean Coffee ***
Lean Coffee , thema: Automatisch testen en aanverwante zaken. Bij een Lean Coffee bespreken we onderwerpen (via voting) die we zelf aandragen en gerelateerd zijn aan het thema. Hiervoor nemen we 5 minuten per onderwerp en als de meerderheid verder op een onderwerp wil doorgaan (via duimpje naar boven), plakken we daar nog 5 minuten aan vast. Op internet staat dit meer in detail beschreven. Afhankelijk van de grootte van de groep zullen we dit in break-out sessies houden.

*** Automatisch testen ***
Als agilist weet ik hoe belangrijk zowel snelheid, wendbaarheid als kwaliteit zijn. Met de DevOps en CI/CD gaan we steeds kortere cyclussen in en willen we soms zelfs al dagelijks opleveren. Dit is mooi maar helaas zien we ook de valkuil dieper worden. Het testen kan niet snel genoeg mee en wordt of de vertragende factor of wordt voorzichtig een beetje aan de kant geschoven. En dan komt de kwaliteitsborging in gevaar. Tijd om het testen op dezelfde of zelfs hogere snelheid te brengen als de rest van de DevOps pijplijn. Pas kan dan gaat het testen proactief het DevOps proces versterken.

In de sessie gaan we dit nader bekijken in de combinatie van OutSystems voor de ontwikkelkant en Leapwork voor geautomatiseerde testomgeving. De nadruk ligt in deze sessie aan de testkant, omdat het verhaal geldig is voor alle DevOps bouw tools. Snelheid krijgen we in onze tools door zoveel mogelijk te laten generen waardoor we minder met de code details en meer met het klant / user story proces bezig zijn. Met Leapwork realiseren we dit door herbruikbare grafische blokken die de onderliggende Selenium aan het oog onttrekken.
Het effect is dat een functioneel beheerder kan helpen bouwen om de “klantreis” op te zetten en een Product Owner de test flow kan lezen. Hierdoor hebben we geen extra taak bij de ontwikkelaars die het al druk genoeg hebben om sneller op te leveren.

De presentatie wordt verzorgd door Bert Leibbrand. Bert is een allround ICT-er met zowel ervaring in de traditionele waterval en latere object georiënteerde omgevingen als de agile wereld. De rollen omvatten daarbij zowel de project leidende en adviserende taken als de (low code) bouw en geautomatiseerde testwerkzaamheden. Hierbij is voor Bert het analyseren van de “klantreis” door de systemen net zo belangrijk als de procesflow en workflow vanuit de organisatie. Zijn helicopterview en detail awareness maken het beeld compleet.

>>> AANMELDEN <<<

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Aanmelden: uitdagende statements en Lean CoffeePresentatie "Is LeSS more than SAFe?" gevolgd door een Lean-Coffee